Op zaterdag een rij voor de badkamer

Hun zoons kregen een eenlettergrepige naam. De namen van hun dochters eindigen op -eke. Beide ideeën komen uit de koker van echtgenote Mientje (55), bekent vader Bert 
van Dorsten (54) uit IJsselmuiden. Het resulteerde in een klinkende rij van elf namen: Rieneke, Tim, Rik, Bart, Ber­teke, Hans, Hanneke, Jonneke, Luuk, Ieteke en Lotteke.
 

 

Op Rik en Hans na is iedereen bij elkaar in de knusse tussenwoning van de familie Van Dorsten. De gemeenschappelijke deler tussen de gezinsleden is overduidelijk: iedereen roert z’n mond; stiltes vallen er niet. „We zeggen allemaal wat we denken”, stelt Berteke (23) vast. Moeder Mientje knikt lachend. „Er wordt hier heel veel gepraat, iedereen heeft het hart op de tong.” „We weten gewoon allemaal wat we willen en zeggen dat ook”, vult Rieneke (30) aan. „Misschien soms iets te snel?” twijfelt Bart (25) hardop. Zijn moeder knikt. „Ik zeg weleens: Jongens, je hoeft niet alles te zeggen wat je denkt.”

De gezellige drukte is het gezin eigen. Alleen de jongste vijf wonen nog thuis, maar de oudste zes komen met grote regelmaat aanwaaien. Rieneke woont een paar straten verderop en ook Rik (27) is met vrouw en twee dochters in IJsselmuiden gebleven. Berteke woont met haar man en dreumesdochter in het nabijgelegen Kampen, net als haar tweelingbroer Hans (23). Tim (28) koos met zijn vrouw voor Grafhorst. Bart woont het verst weg: met zijn vrouw en twee dochters woont hij tegenwoordig op Urk.
 

Deel dit verhaal op sociale media

Niets meer missen van Terdege?

Geniet van een (proef) abonnement!

tekst: Corine Boone-Bruggink beeld: Renate Bleijenberg-van Leeuwen

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.