Op zoek naar geluk

Is geluk als een vlinder die soms even op je schouder landt, mijmert een collega in de aanloop naar het schrijven van dit artikel. Is het een bijproduct, dat je ervaart als je bezig bent met iets authentieks, zegt een vriendin die kan borduren en vilten. Of zien we geluk pas als we terugkijken, vraag ik mij af met een fotoboek op schoot. Waarom zoeken wij geluk en hoe is dat te vinden?

 

Vlak bij ons huis staat een groot reclamebord. Zo’n staander, met een rolfilm. In traag repeterend tempo schuift poster na poster langs. Op de mupi –want zo heet het bord, leert een ingewikkelde zoektocht– proberen posters mij te overtuigen van het ene geluk na het andere. Een elektrische bakfiets, een Spaans strand in de zon, een kop hippe cappuccino met me-time. Maar nu staat de mupi zomaar een dag stil, in een haast lege winkelstraat. De enige reclame die nog te zien is, gaat over buren die boodschappen doen voor elkaar. #Daslief, staat erbij.

 

Even houdt de stad zijn adem in. Door de uitbraak van het coronavirus trekt het leven zich terug achter voordeuren en binnen tuinmuren. Ineens worden we weer met beide benen op de grond gezet. Waarin vonden wij ook alweer ons geluk? Misschien heeft de mupi ons daarover iets te leren.

 

Lees het volledige artikel in Terdege.

Deel dit verhaal op sociale media

Niets meer missen van Terdege?

Geniet van een (proef) abonnement!

tekst: Henrieke Hoogendijk-van Dam beeld: Getty Images

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.