Papadag

Bernhard Polinder (38) uit Putten leerde ooit van zijn vrouw hoe hij staartjes moet maken in het haar van zijn dochters. „Vanaf het begin van de dag ontferm ik me over de kinderen. Dan kan Christa lekker ontspannen naar haar werk.”

Vijf kinderen hebben ze, in de leeftijd van 1,5 tot 13 jaar. Christa geeft één dag per week les op een basisschool, en op die dag doet Bernhard zijn werk als inkoopverantwoordelijke voor een groothandel vanuit huis. „Doordat ik moet werken, kan ik bijvoorbeeld niet uitgebreid op de bank gaan zitten voorlezen. Dat vind ik weleens lastig. Maar het is wel echt een verrijking om elke maandag thuis te zijn. Ik ben zo veel meer betrokken op de kinderen.”
Op maandag hoeven de kinderen niet stipt om halfacht aan tafel te zitten en mogen ze hun brood ook zonder vork en mes eten. „Ik ben in dat soort dingen iets makkelijker dan Christa”, lacht Bernhard. „Maar aan het eind van de middag moeten ze van mij wel de boel opruimen. Zijn ze klaar, dan krijgen ze een stukje fruit en mogen ze een filmpje kijken. Als Christa dan om halfzes thuis komt, staat het eten klaar en is het netjes. Maar ze moet niet ineens twee uur eerder thuiskomen, want dan treft ze het niet aan zoals ze het wenst.”
 

Lees de papadag van Gert van Vugt uit Ridderkerk en Maarten Kop ui Hendrik-Ido-Ambacht in de Terdege van 7 maart.

Deel dit verhaal op sociale media

Dit artikel verder lezen?

Geïnteresseerd in Terdege? Neem een proefabonnement. Probeer Terdege nu 3 nummers voor €5,-

Neline Boogert

Getrouwd met Jan | Moeder van drie druktemakers van 4, 2 en 0 | Heeft zich acht jaar geleden voor het laatst verveeld | Perfectionistisch als het om schrijven gaat, chaotisch als het om huishouden gaat | Groot fan van de lente, en van drop

beeld: Sjaak Verboom

Haakpakket strandtas

Strandtas.jpg

Met deze mooie zelfgehaakte tas ga je stijlvol
naar het strand of eropuit.
Plek genoeg om alles mee te nemen... 
Zin gekregen om aan de slag te gaan? De firma Brouwer stelde speciaal voor Terdegelezers een pakket samen om deze strandtas te kunnen maken. 

Volg ons op sociale media

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de leuke voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.

Instagram

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.