Pasfoto

Onderdeel van de papieren die klaar moeten zijn voor we naar huis kunnen: het paspoort; onderdeel van het paspoort: de pasfoto! Sinds deze week zijn sommige vestigingen van PostNet open. Daar kunnen ook pasfoto’s gemaakt worden, noodzakelijke printjes gedaan en pakjes weggebracht.

Zo bedachten wij dat dit iets is wat wij zelf vast kunnen doen. De contactpersoon van de adoptieorganisatie zal moeten zorgen voor de inschrijving en de legalisatie van de adoptiepapieren, maar dit kunnen wij vast regelen. Eerst PostNet maar even gemaild welke vestiging in onze buurt op en zou zijn. Gelukkig is er een vestiging op 500 meter open, doordeweeks tussen 9u en 15u, fijn! Martin is samen met Hannah gegaan. Hannah moest op de kruk, dus los van Martin – dat vond ze echt niet fijn: hard huilen…☹…! Dat hebben we de rest van de dag geweten, ze wilde heel dichtbij blijven. Goed teken van al aan ons hechten… En, de pasfoto is binnen… (met traan, dat wel);

Bij de PostNet kunnen we ook printen. Wel moet het printwerk aan voorwaarden voldoen: het moet passen binnen de lijst van essentiële goederen. Gelukkig is schoolwerk ook essentieel. Dus de juffen maar even gemaild dat we kunnen printen. We zijn inmiddels wel door het schoolwerk per boek heen. Dus we kunnen wel nieuwe printjes gebruiken. Vanavond maar eens even op een usb verzamelen wat we nodig hebben, dan kunnen we weer fijn verder! De jongens vinden het maar gek als ze horen over de halve dagen in Nederland, het ontsmettingsmiddel bij de ingang van de klas en dan ook nog wat thuiswerk doen… We bedenken maar dat het hier zo gek nog niet is met een mamajuf en in eigen tempo.

Deel dit verhaal op sociale media

Het coronavirus heeft impact op het leven van iedereen. Zo reisde familie Van Dam halsoverkop af naar Zuid-Afrika om hun derde kindje op te halen. Meteen moesten ze in quarantaine. Ze bloggen dagelijks voor ons.

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.