Paspoort

Blog-47-van-Dam

Joehoe! Het noodpaspoort voor Hannah is binnen! Gisteravond – op Hemelvaartsdag- kregen we rond half 10 een mailtje. De dame van het legalisatiekantoor die een belangrijke brief moest schrijven, was een paar dagen ziek geweest. Nu was ze weer beter en kon ze haar werk doen!

Nog geen uur later kregen we nog een mailtje: op de vroege vrijdagochtend zouden de laatste noodzakelijke dingen gedaan worden. En dan zouden wij bericht krijgen dat we op de ambassade moeten komen. Vanochtend toch wel met lichte spanning aan het afwachten. En ja hoor, rond half 11 kregen we het bericht dat we opgehaald zouden worden. De 2 vaders met de 2 jongste kinderen, samen naar de ambassade. Normaal krijg je het paspoort niet direct mee, maar vul je eerst het aanvraagformulier in en krijg je het paspoort pas een paar dagen later. Wat schetst dan ook onze verbazing dat de mannen binnen het uur weer terug waren, met paspoorten!

Het noodpaspoort is een handgeschreven exemplaar, geldig voor 1 reis. Die reis staat zelfs ook aangetekend in het paspoort. En dit exemplaar moet ingeleverd worden bij inschrijving bij het gemeentehuis van Veenendaal. Dus maar even zorgen voor goede foto’s als herinnering!

Het verliep bij de ambassade dus eigenlijk heel soepel… Gelijk via internet de boeking bij Qatar aangepast en het zelfverzonnen paspoortnummer van Hannah gewijzigd in het juiste nummer. Nu is onze boeking kloppend en bevestigd. Nu alleen nog een bewijs van de ambassade dat we mogen reizen naar het verzamelpunt aanstaande donderdag, naar de ambassade van Qatar.

Nog bijna een week te gaan en dan mogen we naar huis… We kijken er naar uit!

Foto: wachten bij de balie van de ambassade.

Volg ons lifestyle platform op instagram.