## Ingrediënten voor 12 empanada’s met gehakt - 12 bladerdeegvellen - 1 ei - 450 gram rundergehakt - 1 grote paprika (fijn gesneden) - 1 grote ui (gesnipperd) - 1½ theelepel komijn - 1½ theelepel cayennepeper - 1 theelepel chilipoeder - zout en peper ## Bereiding 1. Bak het gehakt goudbruin en breng op smaak met zout en peper. 2. Haal het uit de pan en schep het in een kom. 3. Bak in dezelfde pan de ui en paprika (met wat peper) op laag vuur tot ze zacht zijn (ongeveer 10 minuten). 4. Voeg de kruiden toe en laat het nog 2 minuten meebakken. 5. Schep dit mengsel bij het gehakt, meng goed en voeg evt. nog wat zout en peper toe. 6. Maak de empanada’s met behulp van de empanadamaker. (Heb je geen empanadamaker? Ze zijn overal te bestellen, bijv. bij [Dille en Kamille.](https://lt45.net/c/?si=7059&li=1325903&wi=379405&ws=&dl=deegpers-roestvrij-staal-53040500.html)) 7. Bestrijk ze met het losgeklopte ei en prik met een cocktailprikker een gaatje bovenin. 8. Bak de empanada’s 20-25 minuten in de oven op 180 graden.