<h2> Ingrediënten </h2> <ul> <li> 8 bastognekoeken </li> <li> 20 g boter </li> <li> 3 blaadjes gelatine </li> <li> 4 el volle melk </li> <li> 250 ml yoghurt </li> <li> 200 ml slagroom </li> <li> 100 g suiker </li> <li> 2 el citroensap </li> <li> 1 bakje aardbeien </li> </ul> <h2> Bereiding </h2> <ol> <li> Maak de bastognekoeken fijn. </li> <li> Smelt de boter en meng die met de kruimels. </li> <li> Bedek hiermee de bodem van de springvorm. </li> <li> Snijd wat aardbeien doormidden en zet ze tegen de rand van de springvorm. </li> <li> Week de gelatine 5 min. in koud water. </li> <li> Verwarm de melk en los de gelatine erin op. </li> <li> Laat het mengsel een beetje afkoelen (niet helemaal). </li> <li> Klop ondertussen de slagroom met de suiker lobbig (yoghurt-dikte). </li> <li> Giet de gelatine bij de yoghurt en meng goed. </li> <li> Schep de slagroom voorzichtig door yoghurtmassa. </li> <li> Stort de bavaroise dan in de vorm en strijk die glad af. </li> <li> Zet de taart 2 tot 3 uur in de koelkast. </li> <li> Haal de taart uit de ring en versier hem met rood fruit. </li> </ol>