Voor dit heerlijke taartje hoef je niet lang in de keuken te staan én de oven hoeft er niet voor aan. Perfect voor op een warme dag!
Ingrediënten:
* 8 bastognekoeken * 20 g boter * 3 blaadjes gelatine * 4 el volle melk * 250 ml yoghurt * 200 ml slagroom * 100 g suiker
* 2 el citroensap * 1 bakje aardbeien
Bereiding:
* Maak de bastognekoeken fijn.
* Smelt de boter en meng die met de kruimels.
* Bedek hiermee de bodem van de springvorm.
* Snijd wat aardbeien doormidden en zet ze tegen de rand van de springvorm.
* Week de gelatine 5 min. in koud water.
* Verwarm de melk en los de gelatine erin op.
* Laat het mengsel een beetje afkoelen (niet helemaal).
* Klop ondertussen de slagroom met de suiker lobbig (yoghurt-dikte).
* Giet de gelatine bij de yoghurt en meng goed.
* Schep de slagroom voorzichtig door yoghurtmassa.
* Stort de bavaroise dan in de vorm en strijk die glad af.
* Zet de taart 2 tot 3 uur in de koelkast.
* Haal de taart uit de ring en versier hem met rood fruit.