Recepten

Gisteren aten we bobotie. Een traditioneel Zuid-Afrikaans recept; verrukkelijk! Terwijl Martin begin van de middag het eten aan het voorbereiden was, rook het al zo heerlijk dat we bijna niet konden wachten tot het tijd was om te gaan avondeten.

Martin had zoveel gemaakt dat onze buurtjes mee konden eten. Bobotie bestaat uit een gehaktmix met kruiden, ei, brood. Vaak geserveerd met rijst. Soms worden er sperzieboontjes aan toegevoegd, vinden wij ook heel lekker.

Als je googlet op Zuid-Afrikaanse recepten vind je een aantal dingen zeker: melktert, malvapudding, koeksisters, sosaties, potjiekos en bunny chow. Al die recepten hebben gemeen dat het mierzoet is of dat er veel vlees in zit (lekker voor bij of op de barbecue). Lekker als dessert of bij een koffieafspraak. Nu vinden wij bijvoorbeeld de melktert hier uit de supermarkt maar droog. Maar de recepten die ik vond zien er zo lekker uit dat ik voor aankomend weekend maar eens de ingrediënten op het boodschappenlijstje ga zetten. En de sosaties, dat zijn spiesjes lamsvlees, in een marinade die een nacht getrokken heeft. Dat klinkt ook wel heel lekker om eens uit te proberen!

Zo brengt een lockdown nogal wat creativiteit en inspiratie met zich mee, leuk! Hier in Zuid-Afrika is er in ieder geval een woord voor zo vond ik net uit: #isolationcooking en #isolationbaking. Onder die #hashtag worden er allerlei recepten gedeeld met weinig ingrediënten of dingen die je juist echt eens moet proberen. Of recepten die je kunt maken met wat je nog in je voorraadkast hebt…  Wij zijn wel benieuwd of dit in Nederland ook circuleert. Wij hebben het in appgroepen in ieder geval nog niet langs zien komen, maar wie weet…!

Deel dit verhaal op sociale media

Het coronavirus heeft impact op het leven van iedereen. Zo reisde familie Van Dam halsoverkop af naar Zuid-Afrika om hun derde kindje op te halen.  Meteen moesten ze in quarantaine. Ze bloggen dagelijks voor ons.

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.