Reint en Mirjam renoveerden een boerderijwoning - Terdege

Reint en Mirjam renoveerden een boerderijwoning

spg-16260-binnenkijker-Mirjam-5-site

Ze hebben het huis van hun dromen gevonden. Reint en Mirjam Ordelman (beiden 32) wonen net buiten het centrum van Doetinchem in een door hen zelf compleet gerenoveerde helft van een boerderij. Met de school, kerk en supermarkt op fietsafstand, maar toch op het platteland.

Zoontje Seber (bijna 2) zit op deze hete zomerdag te spelen in een klein stukje schaduw onder het keukenraam. Hij draagt een jeans tuinbroekje. Met zijn blonde haren en blote voeten lijkt hij zo weggelopen te zijn uit een oude streekroman.

Zijn ogen dwalen regelmatig naar de stal, tweehonderd meter verderop, waar de koeien van de buurman staan. Hun geloei heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op het jochie. „Hij kan gerust een halfuur voor de stal staan, zomaar stilletjes naar de koeien kijkend”, zegt zijn moeder Mirjam, die ondertussen ook naar buiten is gekomen.

Een zuchtje wind blaast over het veld met fluitenkruid en korenbloemen voor het huis. De trampoline staat uitnodigend achter in de tuin, evenals het opblaaszwembad. Om het huis heen niets anders dan weiland. Wat Mirjam betreft een ideale locatie om een opgroeiend gezin met vier kinderen groot te brengen. „Ze kunnen hier lekker crossen en creatief bezig zijn zonder al te veel schade aan te richten.”

Lees het volledige artikel in Terdege (nr. 23)

Auteur

Jacomijn Ariakhah

Volg ons lifestyle platform op instagram.