Schoolwerk

Heel Nederland ligt stil – alle kinderen krijgen thuis les door vader, moeder of de meester en juf op afstand. Een hele uitdaging!

Wij waren hier al een beetje op voorbereid omdat we de jongens voor 4 weken uit hun schoolwerk zouden halen door onze reis. Boeken en leerwerk waren opgehaald. Wat dat betreft voor ons prachtig dat alle juffen nu overstappen op filmpjes met instructie, werk wat online komt – fantastisch wat voor een werk er verzet wordt! En wij profiteren mee…

Met twee jongens van 7 en 10 die vooral voetballen leuk vinden, is opgesloten zitten (zoals de jongste zegt) best een uitdaging! Maar mama blijkt een prima juf en papa een uitstekende kok :-), dat wisten we natuurlijk al, maar het is verbazend hoe je binnen twee dagen een ander ritme op kunt pakken. Eerlijk is eerlijk, we hebben wel een beetje gemopperd. Maar ons ook gerealiseerd dat we blij mogen zijn dat we gezond zijn, in het land van onze kinderen, eten genoeg, zonnetje op ons bolletje, meelevende familie en vrienden, goede wifi en zoveel meer… genoeg om dankbaar voor te zijn! En, ook leuk: er is een klimrek zodat we over de schutting kunnen kijken naar langsrijdende auto’s…!

Omdat er in ons appartement 6 woningen zijn, met in twee daarvan ook gezinnen die niet (meer) in isolatie hoeven is het best even uitvinden hoe je elkaar moet vermijden. Daar zijn ze hier nogal strikt in. Achter onze rug om is er over ons geklaagd gisteren, dat we de jongens hadden laten voetballen aan de voorzijde… Via onze contactpersoon kregen we te horen dat dit echt niet de bedoeling is. daar hebben we ons vandaag braaf aan gehouden. Gelukkig kregen we te horen dat we wel in het (kleine) zwembadje in de tuin mogen, hoerageroep hier! En een mooie beloning na een ochtend school…

Deel dit verhaal op sociale media

Het coronavirus heeft impact op het leven van iedereen. Zo reisde familie Van Dam halsoverkop af naar Zuid-Afrika om hun derde kindje op te halen.  Meteen moesten ze in quarantaine. Ze bloggen dagelijks voor ons.

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.