Schuimtaart met aardbeien

Jacobine culinair- aardbeien schuimtaart- RenateB _1_

Aardbeien en slagroom, wat wil je nog meer? Chocola en schuim misschien? Dat kan! Het zit allemaal in deze taart, die niet eens moeilijk te maken is.

Dit keer wilde ik iets doen met aardbeien, want oh, wat zijn die lekker op dit moment! Zo kwam ik op het idee om weer eens een schuimtaart te maken. De aardbeitjes geven een frisse smaak tegenover het zoete schuim. Wat ik zelf erg lekker vind, is die combinatie van slagroom en schuim. Het is even een heel andere smaakbeleving omdat de structuren zo van elkaar verschillen. De schuimplakken smeer ik altijd in met chocolade zodat de slagroom niet helemaal in het schuim trekt. Anders wordt het schuim helemaal zacht. Dus wil je iemand blij maken met een niet al te moeilijke taart? Dan is dit de ideale taart om te maken.

Ingrediënten

* 6 eiwitten * 150 gram suiker * 150 gram poedersuiker

* 400 ml slagroom * 40 gram suiker * 1 pure chocoladereep

* bakje verse aardbeien * eventueel kleurstof

Bereiding

* Verwarm de oven voor op 120 graden.

* Meng in een vetvrije kom de eiwitten met de suiker tot er stijve pieken ontstaan. Spatel dan de poedersuiker en eventueel de kleurstof er rustig doorheen.

* Spuit op een met bakpapier beklede plaat 3 ronde cirkels in de maat die je zelf handig vindt.

* Bak de plakken 90 minuten in de oven. Zet de oven daarna op een kier en laat de plakken op die manier afkoelen, zodat ze nog wat doordrogen.

* Klop de slagroom samen met de 40 gram suiker op tot die stijf is.

* Smelt de pure chocolade en smeer de schuimplak aan de

bovenkant in met de chocolade.

* Smeer dan slagroom in een dikke laag op de plak en leg daar stukjes aardbei op.

* Doe dit ook bij de volgende twee plakken.

* Versier de bovenkant met aardbei en de overgebleven chocolade.

beeld: Renate Bleijenberg-van Leeuwen

Smaakt Terdege naar meer?

En wil je de andere artikelen ook graag lezen?

3_2842774999

Auteur

Jacobine van den Bos

Volg ons lifestyle platform op instagram.