Seksualiteit zoals God die bedoelt

De moderne anticonceptiemiddelen veroverden ook de gereformeerde gezindte. Een stille revolutie met ernstige gevolgen, vindt dr. m. Klaassen. ”Het geeft een wereldse levenshouding, waarin de maakbaarheidsgedachte centraal staat.”

De deuren van het kastje in de studeerkamer van ds. M. Klaassen zijn bekleed met foto’s van de predikant naast bruidsparen. „In de loop der jaren heb ik vele tientallen huwelijken kerkelijk mogen bevestigen, vooral hier in Arnemuiden.” De hervormde predikant besteedt opvallend veel aandacht aan huwelijkstoerusting. Elk jaar geeft hij zeven avonden huwelijkscatechisatie voor stellen die gaan trouwen of net getrouwd zijn. Daarnaast trekt hij twee avonden uit voor het huwelijksgesprek.
De eerste avond van de huwelijkscatechisatie is gewijd aan het huwelijk in de samenleving, de tweede avond aan het huwelijk in de Bijbel. Vervolgens komen rolpatronen, communicatie en huisgodsdienst aan de orde. De twee laatste avonden besteedt de jonge predikant, zelf vader van drie kinderen, aan seksualiteit en gezinsvorming. „Dat thema bewaar ik bewust voor het laatst. Er moet eerst een vertrouwensband ontstaan om daar open over te kunnen spreken.”
In het algemeen signaleert hij veel onnadenkendheid als het om seksualiteit en gezinsvorming gaat. „De meesten rotzooien maar wat aan, deels door onkunde en verlegenheid."

Deel dit verhaal op sociale media

Wil je al onze artikelen lezen?

Neem dan een proefabonnement op Terdege.
Nu 6 maanden (12 nummers) voor € 35,-

Huib de Vries

Getrouwd | 5 kinderen | 3 kleinkinderen | auteur van boeken

beeld: Henk Visscher

Brei een heerlijk zachte deken

Deken.png

Deze deken is een prachtig kraamcadeau, maar door zijn formaat zeker niet alleen voor baby’s geschikt. Hij is ruim 70 centimeter breed en ruim 1 meter lang, dus ook voor volwassenen heerlijk voor ’s avonds
op de bank met een kopje thee.
Hij is soepel, zacht en goed wasbaar.

Volg ons op sociale media

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de leuke voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.

Instagram

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.