Seksualiteit zoals God die bedoelt

De moderne anticonceptiemiddelen veroverden ook de gereformeerde gezindte. Een stille revolutie met ernstige gevolgen, vindt dr. m. Klaassen. ”Het geeft een wereldse levenshouding, waarin de maakbaarheidsgedachte centraal staat.”

De deuren van het kastje in de studeerkamer van ds. M. Klaassen zijn bekleed met foto’s van de predikant naast bruidsparen. „In de loop der jaren heb ik vele tientallen huwelijken kerkelijk mogen bevestigen, vooral hier in Arnemuiden.” De hervormde predikant besteedt opvallend veel aandacht aan huwelijkstoerusting. Elk jaar geeft hij zeven avonden huwelijkscatechisatie voor stellen die gaan trouwen of net getrouwd zijn. Daarnaast trekt hij twee avonden uit voor het huwelijksgesprek.
De eerste avond van de huwelijkscatechisatie is gewijd aan het huwelijk in de samenleving, de tweede avond aan het huwelijk in de Bijbel. Vervolgens komen rolpatronen, communicatie en huisgodsdienst aan de orde. De twee laatste avonden besteedt de jonge predikant, zelf vader van drie kinderen, aan seksualiteit en gezinsvorming. „Dat thema bewaar ik bewust voor het laatst. Er moet eerst een vertrouwensband ontstaan om daar open over te kunnen spreken.”
In het algemeen signaleert hij veel onnadenkendheid als het om seksualiteit en gezinsvorming gaat. „De meesten rotzooien maar wat aan, deels door onkunde en verlegenheid."

Deel dit verhaal op sociale media

Dit artikel verder lezen?

Geïnteresseerd in Terdege? Neem een proefabonnement. Probeer Terdege nu 3 nummers voor €5,-

Huib de Vries

Getrouwd | 5 kinderen | 3 kleinkinderen | auteur van boeken

beeld: Henk Visscher

Terdege Zomerfair 2018

schuur-metlogo.jpg

Terdege Zomerfair

Een feest van ontspanning, ontmoeting en beleving!

Bunzlau schort

set_2.jpg

Een theedoek omtoveren tot een keukenschort
is zo gedaan en altijd handig in de keuken.
Ook een leuk cadeau om weg te geven
aan een keukenprins(es).

Ook zo’n mooi schort maken? Fabrikant Bunzlau stelde speciaal voor Terdegelezers pakketten samen. Van de theedoek kunt u dan een schort maken.

Volg ons op sociale media

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de leuke voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.

Instagram

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.