Slof met framboos en chocola

Jacobine- culinair- framboos choco taartje _2_

Zo’n langwerpige slof van de bakker is altijd te klein, toch? Daarom maken we deze keer een ronde slof. Hij heeft een heerlijke vulling met chocolade en je kunt hem naar eigen inzicht decoreren, bijvoorbeeld met framboos en stukjes chocola.

Vinden jullie die langwerpige zespersoonssloffen bij de bakker ook altijd te klein? Ik in ieder geval wel, dus vandaar dat we in dit recept een slof in een ronde vorm maken.

Vroeger was ik geen fan van chocolademousse, omdat ik het vaak wat te sterk en te machtig vond. Totdat ik in de bakkerij ging werken en verschillende recepten met chocolade leerde kennen. In de meeste wordt pure chocolade gebruikt, waardoor je een vrij sterke smaak krijgt. Vandaar dat ik voor deze slof melkchocolade heb gekozen. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om die te vervangen door pure of witte chocolade. Het is maar net waar je van houdt.

De chocolade als afwerking ziet er leuk uit maar is niet handig met snijden. Dus verzin gerust iets anders, wees creatief met de decoratie!

Ingrediënten

Bodem: * 150 g boter * 125 g witte basterdsuiker

* 230 g bloem * 1 eidooier * 10 g bakpoeder * snuf zout

Frangipane: * 185 g amandelspijs * 35 g boter * 1 ei

Chocolademousse: * 100 ml melk * 150 g melkchocolade

* 200 ml slagroom * 20 g suiker

Afwerking: * 1 chocoladereep naar keuze * 1 bakje frambozen

Bereiding

* We beginnen met de chocolademousse. Doe de melk in een pannetje en breng aan de kook.

* Haal de melk van het vuur en doe de chocolade in stukjes erbij in. Blijf roeren tot alles gesmolten is.

* Klop de slagroom samen met de suiker op tot yoghurtdikte.

* Meng beetje bij beetje de slagroom door het chocolademengsel tot alles gemengd is en zet daarna in de koelkast.

* Verwarm de oven voor op 200 graden.

* Mix voor het deeg de boter, de suiker en het ei door elkaar tot een mooie, romige massa. Doe daarna de bloem, het bakpoeder en het zout erbij en mix dit tot het een deeg is. Leg het deeg in de koelkast.

* Mix het amandelspijs met de boter en het ei tot er geen klontjes meer zijn.

* Pak het deeg uit de koelkast en rol uit tot het iets dunner is dan een centimeter.

* Snijd met de rand van de springvorm een cirkel in het deeg en leg de deegplak in dezelfde ingevette springvorm. (Zelf gebruik ik er een van 20 cm.)

* Bak de taart in ongeveer 20 minuten goudbruin.

* Smelt ondertussen de chocoladereep. (Ongeveer lichaamstemperatuur.)

* Giet de chocolade op een stuk bakpapier en laat afkoelen.

* Steek als de chocolade bijna hard is er een vorm uit die je leuk vindt voor op de taart.

* Doe als de slofbodem is afgekoeld de chocolademousse in een spuitzak en spuit de mousse op de bodem.

* Versier je slof met frambozen en de chocoladedecoratie.

Smaakt Terdege naar meer?

En wil je de andere artikelen ook graag lezen?

Auteur

Jacobine van den Bos

Volg ons lifestyle platform op instagram.