Smoothie bowl - Terdege

Smoothie bowl

Granola

Maak eens, heel trendy, smoothie bowl. Dit gerechtje met bevroren fruit wordt meestal gegeten als ontbijt, maar is ook heel geschikt als tussendoortje of gezond dessert.

De smoothie bowl, een ontbijtgerecht met bevroren fruit, is op dit moment razend populair. Op sociale media als Instagram en Pinterest zag ik de smoothie bowl regelmatig voorbijkomen, en iedere keer zag die er zo leuk en lekker uit. Reden genoeg voor mij om dit ”ijsonbijtje” zelf ook

eens uit te proberen.

Omdat ik allergisch ben voor banaan, gebruikte ik mango in plaats van banaan. Mango heeft ook een beetje een romige structuur.

De granola in dit recept is een eenvoudige granola. Je kunt die naar eigen smaak aanpassen, bijvoorbeeld door er noten en zaden aan toe te voegen, of chocolade en rozijnen na het bakken. Kortom, met dit recept kun je eindeloos variëren.

Is het raar om ijs te eten als ontbijt? Ik dacht in eerste instantie van wel. Maar probeer het gewoon eens. Het is echt heel lekker!

INGREDIËNTEN

* 1 bevroren banaan * 150 g bevroren frambozen *

* 4 scheppen yoghurt * fruit om te garneren * 150 g havervlokken * 25 g kokosschaafsel *

* 1 tl kaneel * 1 tl koekkruiden * 2 el honing * 2 el kokosolie *

BEREIDING

* (Snijd de avond ervoor de banaan in stukjes en leg die in de vriezer.)

* Verwarm de oven op 170 graden.

* Meng havervlokken, kaneel, kokosschaafsel en koekkruiden met elkaar.

* Smelt de honing en de kokosolie en meng die erdoorheen.

* Verspreid het geheel over een met bakpapier beklede bakplaat.

* Bak dit 15 tot 20 minuten, tot de havervlokken lichtbruin kleuren.

* Doe de bevroren banaan, met de frambozen en de yoghurt, in de blender.

Als het goed gemengd is, krijg je een soort ijs.

* Giet het ijs in een schaaltje en klop daarmee een paar keer op het aanrecht,

zodat de bovenkant mooi glad is.

* Versier de bovenkant van het toetje met het fruit en de zelfgemaakte granola.

Volg ons lifestyle platform op instagram.