Spelen met weer en wind op de Gelkenesmolen

Luid snaterend vliegen een paar mannetjeseenden op wanneer een auto de rust aan de Molenkade verstoort. Het silhouet van de Gelkenesmolen lokt om vanuit Groot-Ammers het smalle dijkje op te rijden. Het bordje ”Alleen bestemmingsverkeer” beschermt Hans (33) en Lydia (31) Lock, bewoners van de watermolen, tegen druk autoverkeer langs hun stek.

Net buiten de deur staat de kinderwagen van Levi, hun zoontje van vijf maanden. Alleen ’s nachts of bij regen staat de wagen binnen. Het huis onder in de watermolen is gezellig, maar krap bemeten. Het stel woont er sinds hun trouwen in 2016. Nu staat er in het midden van de woonkamer een box en cirkelt hun leven om het kleine mannetje dat erin ligt te kraaien. „’t Is d’r eentje hoor”, verzucht de molenaar. „Hij weet wel wat-ie wil. Niks liever dan de hele dag bij papa en mama.” Wanneer hij te veel spektakel maakt, neemt Lydia hem op schoot.
„We wonen hier op een fantastisch plekje”, vindt Hans. „Waar heb je nou een leven zoals hier, met zo veel ruimte en vrijheid."

Deel dit verhaal op sociale media

Wil je al onze artikelen lezen?

Neem dan een proefabonnement op Terdege.
Nu 6 maanden (12 nummers) voor € 35,-

tekst: Gertrude de Wildt-Brouwer beeld: Tineke van der Eems

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.