Spelenderwijs een eigen bedrijf

Het begon op de lagere school met het in elkaar zetten van voederhuisjes voor eekhoorns. Spelen werd knutselen en later echt timmeren. Gerard (19) en Jan van Lagen (21) leveren vanuit Harskamp tuinmeubelen en complete schuren door heel Nederland. Hun bedrijf groeit hard. ’s Avonds gaan de jonge ondernemers nog naar school. ”We verbazen ons iedere dag dat het zo snel gaat.”

HAVA, staat er in grote letters op het bord aan de Molenweg in Harskamp. Letters eronder verwijzen naar de ingang: tussen de schuren door. In juni vorig jaar namen Gerard van Lagen (19) en zijn broer Jan (21) met enkele zaterdaghulpen hun intrek in de gerenoveerde hallen van wat ooit een varkensfokkerij was. Ze beschikken er over twee bedrijfsruimtes met een kantoortje en enkele zolders. Samen goed voor 400 vierkante meter. Buiten is een flinke opslagruimte. Maar door de snelle groei dreigt er alweer ruimtegebrek.
Jan en Gerard leerden al op de lagere school bij hun vriend Piet Hanegraaf uit Lunteren spelenderwijs de eerste beginselen van het timmervak. 

Deel dit verhaal op sociale media

Wil je dit artikel verder lezen?

Neem dan een (proef)abonnement op Terdege.
Nu 6 maanden (12 nummers) voor € 35,-

Ad Ermstrang

Getrouwd | 6 kinderen | 7 kleinkinderen tuinieren | vertrouwenspersoon in de psychiatrie.

beeld: Cees van der Wal

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.