Strijden tegen een wervelwind

Iedere week brengt hij tijdens toerustingsavonden zijn confronterende boodschap. Cornelis bosch (45) uit Renswoude trekt voor de Yona Foundation door het hele land om jong en oud te attenderen op de gevaren van internet via de smartphone. ”er is een enorme geestelijke strijd gaande. De wereld trekt als een wervelwind over onze jongeren heen. Wat doen we ermee in onze gezinnen?”

Het begon een jaar of vijf geleden toen ICT-ondernemer en vader van een opgroeiend gezin Bosch een column en later ook een artikel las over het internetgebruik onder jongeren en de groeiende verslaving aan pornosites. „Uiteindelijk leidt dat ertoe dat je helemaal stopt met bidden. Ik schrok er echt van. In een van de artikelen vroeg de schrijver of er geen ICT’ers waren die wilden meedenken over een oplossing.”
Bosch sprak met ondernemer Laurens van der Tang en brainstormde met nog enkele andere bekenden. Het was het begin van Yona, dat staat voor You’re Not Alone.

WAT IS YONA?
„Yona staat voor een gezonde digitale lifestyle. We zijn gestart met de ontwikkeling van een app waarmee je doelen stelt: hoeveel tijd je maximaal aan iets wilt besteden, wanneer je niet online wilt zijn, waaraan je helemaal geen tijd wilt besteden. Yona blokkeert niets, maar kijkt alleen of jij je aan je doelen houdt. De doelen in de Yonaapp maak je voor jezelf,maar je deelt ze ook met iemand die je vertrouwt.

Deel dit verhaal op sociale media

Niets meer missen van Terdege?

Geniet van een (proef) abonnement!

Ad Ermstrang

Getrouwd | 6 kinderen | 7 kleinkinderen tuinieren | vertrouwenspersoon in de psychiatrie.

beeld: Henk Visscher

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.