Terdege trakteert | Koos en Arianne van den Born 35 jaar getrouwd

Wie jarig is trakteert: Terdege viert zijn 35-jarig bestaan. Deze keer met Koos en Arianne van den Born (beiden 57) uit Gouda.

Koos: „Vijfendertig jaar geleden stonden we ook op deze trap: het oude stadhuis van Gouda.”
Arianne: „Het was hetzelfde weer als dit najaar, met een prettige temperatuur.”
Koos: „Alles ging goed die dag, alleen de bloemen waren aan de late kant. Meteen daarna ben ik vertrokken richting Ariannes huis in Stolwijkersluis, in een oude Mercedes met chauffeur.”
Arianne: „We maakten foto’s rond mijn ouderlijk huis en in de Goudse binnenstad. Daarna zijn we hier in het stadhuis getrouwd. De fotograaf koos die locaties uit; zoiets gaat tegenwoordig meer in overleg.”
Koos: „Wat ik zelf anders zou doen als het overnieuw moest, is de trouwauto. Dat was vroeger standaard een oldtimer, maar ik zou nu een mooie, gedateerde sportauto kiezen: zo’n kans krijg je niet vaak.”
Arianne: „Afgelopen september hebben we ons huwelijksjubileum met de kinderen en kleinkinderen gevierd op Slot Loevestein.”
Koos: „En daarna met z’n allen wokken in Boskoop, waarbij ook Ariannes ouders aansloten. Mijn moeder kon daar wegens haar ouderdom helaas niet bij zijn.”
Arianne: „Wat er in 35 jaar veranderd is? Het mediagebruik denk ik: onder andere de smartphone.”
Koos: „Best een punt van zorg voor ouders. Maar zelf moet je ook opletten om het goede voorbeeld te geven, dat is weleens lastig. Een van onze oplossingen is: geen mobieltjes aan tafel en de wifi zo instellen dat hij ’s nachts en op zondag uit staat.”
Arianne: „We hebben zeven kinderen gekregen en vier kleinkinderen – de jongste is pas een maand oud.”
Koos: „Onze dochter Marieke heeft ons voor deze rubriek opgegeven. Zij is nu in Canada voor vrijwilligerswerk. Maar als ze terugkomt, is dit haar verrassing.”

Deel dit verhaal op sociale media

tekst & beeld: Niek Stam

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.