Terdege trakteert | Menno de Bruyne

Wie jarig is trakteert: Terdege viert zijn 35-jarig bestaan. Deze keer met Menno de Bruyne  (61), die 35 jaar voorlichter is van de SGP-fractie in de Tweede Kamer.

Woonplaats: „Den Haag, sinds jaar en dag. Ik woon in een buitenwijk en werk op het Binnenhof – al loopt dat ook weleens door elkaar.”
Mooiste plekje: „In mijn werkomgeving is dat de Handelingenkamer, dat is het juweel van het Binnenhof. Het is een oude bibliotheek die behoort tot de tien mooiste van de wereld.”
Dagelijks werk: „Dat vraag ik me ook weleens af. Sowieso het in woord en geschrift contact onderhouden tussen de SGP-fractie en de buitenwereld, variërend van journalisten tot normale mensen.”
Wat hebt u met het getal 35? „Ik werk 35 jaar bij de SGP en dat levert me nu een heerlijke Sachertorte op: mijn absoluut favoriete taart, van de Wiener Konditorei.”
Ontspanning: „Ik houd van m’n werk, vooral van rondleidingen over en op het Binnenhof. Ook lees ik graag, over politiek en schilderkunst, word ik opgetild door klassieke muziek en ga ik op in schilderijen van de Haagse School. Reizen doe ik graag: naar de Yorkshire Dales, de mooiste plek in Engeland. Daar word ik ook overweldigd door het onwaarschijnlijk mooie landschap, waar rust en stilte wonen... net als trouwens een heleboel schapen en koeien.”

Deel dit verhaal op sociale media

tekst en beeld: Niek Stam

Behaaglijke omslagdoek

Deze ”Lovely Deer-omslagdoek” is heerlijk
voor lange, soms frisse zomeravonden.
Door het zachte garen voelt hij behaaglijk om de
schouders. En door het hertje en de franjes
is deze omslagdoek een echte must-have!

Volg ons op sociale media

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de leuke voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.

Instagram

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.