Terdege winterhuis

Inspiratie voor een warm en gezellig winterhuis. Met eenvoudige DIY’s, eigen baksels en warme plaids wordt het vast een hele fijne winter!

Wit is de kleur van de winter: van de sneeuw, van het ijs en de rijp. Ook in huis is het mooi om wit toe te passen, dit geeft wat licht in de donkere dagen. Wit is er in verschillende tinten en is goed te combineren met elke kleur in huis.

MET KOEKUITSTEKERS haal je eenvoudig leuke vormpjes uit de witte klei. Maak er bijvoorbeeld mooie kleihangers van. Prik met de achterkant van een penseel gaatjes door de klei. Hier kun je na het drogen van de klei wol doorheen rijgen voor een warme, wollige look. Bevestig een extra wolletje om de kleihanger aan op te hangen.

EEN KANDELAAR maak je door drie kleivormpjes uit te steken en in het midden van elk vormpje een (diner)kaars te prikken zodat er een gat ontstaat. Nadat de klei gedroogd is, schuif je de kaars door de gaten van de drie vormpjes en je hebt een simpele, maar prachtig winters witte kandelaar.

TIP: na het drogen van de witte zelfhardende klei kun je eventueel een laagje acrylvernis aanbrengen. Hiermee wordt de klei vochtwerend of vuilafstotend. Gedrupt kaarsvet of stof is dan ook beter de verwijderen.

Voor alle andere tips & ideeën van ons gezellige winterhuis zie het winternummer van Terdege.

Deel dit verhaal op sociale media

Niets meer missen van Terdege?

Geniet van een (proef) abonnement!

productie en beeld: Leonie & Tineke van der Eems

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.