Tickets!

Blog-45-van-Dam

Ja! We hebben tickets! We zijn nog nooit zo blij geweest met zoveel geld uitgeven ;-)… was de conclusie afgelopen vrijdag…

We zeiden al eerder: reguliere vluchten zijn niet mogelijk. En waarschijnlijk wordt dat pas weer mogelijk in level 2 of level 1. En dat kan nog heel lang duren, wel tot de winter…

Qatar Airways voert nog vluchten uit naar Johannesburg. Zij repatriëren Zuid-Afrikaners vanuit allerlei plekken van de wereld. Die moeten dan bij aankomst voor 14 dagen in quarantaine, in een door de overheid geselecteerde plek. Het vliegtuig mag dan weer anderen meenemen. Dat gaat dan naar Doha, in Qatar. Daarvandaan vliegen nog allerlei vluchten, onder andere bijna dagelijks naar Amsterdam. De Nederlandse ambassade raadt deze vluchten niet aan, ook al omdat er de laatste weken diverse vluchten geannuleerd zijn.

Afgelopen vrijdag vertrokken onze Finse buren met een vlucht van Qatar Airways. En, het is hen gelukt om thuis te komen! Daarom zijn wij ons ook gaan oriënteren op deze vlucht. Er staan er nu nog 3 gepland. En we hebben geboekt voor de laatste, op 28 mei. Na eerst nog weer naar Buitenlandse Zaken te hebben gebeld: nee, er komt geen repatriëring (het houdt een keer op, meneer?! En: waarom bent u niet eerder meegegaan dan?). Telefoontje met de ANWB alarmcentrale, die weer verwees naar Allianz. Al met al van het kastje naar de muur: daar hoeven we voorlopig niets van te verwachten.

De boeking bij Qatar verliep ook niet zonder moeilijkheden: zonder paspoortnummer geen boeking. En, Hannah heeft nog geen paspoort. Na nog weer telefoontjes uiteindelijk een boeking gemaakt met een nep-paspoortnummer. En nu? Onze contactpersoon bij de adoptieorganisatie is hard aan het werk om het paspoort van Hannah rond te krijgen… Hopelijk lukt dat! En anders? Dan zijn we mogelijk tot de winter hier… We wachten af!

Volg ons lifestyle platform op instagram.