Toe vader, elke dag een stukje

In sierlijke letters staat op haar voordeur geschreven ”Sola Gratia”. Het is de naam van haar eigen uitgeverij. Deze maand verschijnt ”Hij moet wassen”, een dagboek dat is samengesteld uit de geschriften van haar vader, ds. F. Mallan, de in 2010 overleden predikant van de Gereformeerde Gemeenten in Nederland.

De samensteller van het dagboek is Maaike Mallan, het tweede kind van het predikantsechtpaar Mallan-Bakker. Op de voorzijde van het dagboek staat een aquarel die ze zelf geschilderd heeft, een meertje in het stille bos, omringd door struiken en hoge bomen. Zonnestralen vallen door de bladeren. Het tafereel trekt de aandacht weg van deze aarde, wijst hogerop: „Hij moet wassen.”
Maaike Mallan schrijft graag, schildert veel en houdt van muziek. In de woonkamer staat een piano met sonatines op de lessenaar. Aan de muur hangen stillevens, waaronder een doek met daarop de discipelen Petrus en Johannes. Haastig zijn ze onderweg naar het graf in de tuin van Jozef van Arimathéa. De vrouwen hadden hun verteld dat de Meester was opgestaan uit de doden. „Hij is hier niet.” De verbazing spat uit hun ogen.

Deel dit verhaal op sociale media

Niets meer missen van Terdege?

Geniet van een (proef) abonnement!

Jan van 't Hul

twee kinderen | kerkredacteur bij het RD | medewerker voor Terdege | auteur van boeken over kerkgeschiedenis en Bijbelse geschiedenis

beeld: Henk Visscher

Behaaglijke omslagdoek

Deze ”Lovely Deer-omslagdoek” is heerlijk
voor lange, soms frisse zomeravonden.
Door het zachte garen voelt hij behaaglijk om de
schouders. En door het hertje en de franjes
is deze omslagdoek een echte must-have!

Volg ons op sociale media

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de leuke voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.

Instagram

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.