Traditioneel Pools aardewerk bij Boekenhuis Rijssen

Traditioneel Pools aardewerk bij Boekenhuis Rijssen

9

Ben je op zoek naar een mooi, aansprekend boek? Bij Boekenhuis Rijssen, al bijna dertig jaar een begrip in Rijssen en omstreken, vind je een groot assortiment christelijke boeken en meer.

De boekhandel is opgericht in 1994 en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een sfeervolle trekpleister voor boekenliefhebbers. Wieger Smeijers is, samen met zijn vrouw Karen, eigenaar van de boekhandel. “Onze collectie boeken is zeer uitgebreid. We zijn gespecialiseerd in Bijbels, theologische werken en christelijke lees- en kinderboeken. Onze collectie theologie en christelijke boeken is erg breed. Daardoor hebben wij voor iedereen wat wils.

Naast nieuwe boeken verkopen wij ook tweedehandse en antiquarische exemplaren. Ook leveren wij studie- en schoolboeken, onder andere aan scholen en instellingen. Behalve boeken verkopen we ook bladmuziek, cd’s, blokfluiten en accessoires, Israëlproducten, cadeauartikelen en Pools aardewerk.”

Boles aardewerk

Boekenhuis Rijssen is sinds november 2019 officieel een exclusieve dealer van aardewerk van het Poolse merk Boleslawiec. De naam van dit aardewerkmerk komt van de stad Boleslawiec, die voorheen Bunzlau genoemd werd. In deze regio van Polen bevinden zich meerdere aardewerkfabrieken, waarvan Boleslawiec als enige door de Poolse regering officieel erkend is. Deze fabriek heeft dan ook als enige de originele recepten om het karakteristieke aardewerk ambachtelijk te produceren.
“Tot voor kort was deze leverancier onbekend in Nederland, maar daar willen wij verandering in brengen”, vertelt Wieger enthousiast.

“Het Boleslawiec aardewerk heeft stijlvolle, onder andere blauwe decoraties en past in zowel een landelijke als een moderne setting. Het glazuur is van goede kwaliteit en voor de productie van het aardewerk worden alleen de beste traditionele, niet-toxische en natuurlijke materialen gebruikt. De producten zijn ijzersterk en volledig vaatwasmachine- en magnetronbestendig.
Verder is het aardewerk fairtrade, aangezien wij de fabriek een eerlijke prijs betalen. Wij hebben een groot aanbod aan verschillende producten, vormen, patronen en decoraties.”

Nieuwe webshop

Binnenkort lanceert Boekenhuis Rijssen een nieuwe webshop waar het Boles aardewerk te koop zal zijn: www.boles.nl.
Wil je de items liever in het echt bekijken? In de winkel in Rijssen staat een grote selectie van het aardewerk opgesteld.
Begin een verzameling voor jezelf of geef iemand een mooie mok of een bord cadeau. Vergeet niet om rond te neuzen tussen alle boeken en overige artikelen.

Boekenhuis Rijssen
Elsenerstraat 44
7461 DP Rijssen
0548-520304

boekenhuisrijssen.nl

Volg ons lifestyle platform op instagram.