Het recept is voor kinderen best moeilijk, maar samen met een volwassene de trifle maken gaat prima en is ook erg gezellig. Zo mochten mijn nichtjes de laagjes erin scheppen en de lepels aflikken, en natuurlijk de trifle versieren. Voor de crèmeux gebruik je eidooiers, waardoor je eiwit overhoudt. Dat kun je met wat suiker opkloppen en daarna afbakken en vervolgens als versiering gebruiken. Verder zou je de frambozen uit het crèmeuxrecept kunnen vervangen door aardbeien of mango. :::photo_gallery 1::: Ingrediënten Voor de frambozencrèmeux: 300 g diepvriesframbozen 4 blaadjes gelatine 1 ei 3 eidooiers 80 g suiker 80 g roomboter Voor de bramenmascarpone: 300 g diepvriesbessen en -bramen sap van een halve citroen 500 g mascarpone Verder nodig: 750 ml slagroom 75 g suiker ca. 500 g blauwe bessen en bramen 1 roombotercake frambozenjam Bereiding Ontdooi de diepvriesframbozen en pureer ze. Giet de puree daarna door een fijne zeef, zodat de pitjes eruit gaan. Bereid de gelatine zoals op het pakje staat beschreven. Zet de frambozenpuree samen met de suiker op het vuur totdat hij kookt. Voeg de eidooiers toe en roer goed. Als het mengsel dikker wordt of als het bijna kookt: haal het van het vuur af en giet het weer door een zeef. Voeg de gelatine en de boter in blokjes toe en meng totdat het egaal is. Giet het mengsel in de schaal die je wilt gebruiken, zodat het een beetje kan uitharden. Zet de 300 gram diepvriesbessen en -bramen op het vuur en laat ze 3 minuten koken. Voeg citroensap toe en haal van het vuur. Laat een beetje afkoelen. Klop ondertussen de slagroom met 75 gram suiker op en snijd de cake in kleine blokjes. Roer de mascarpone los met een garde en meng het bessen-en-bramensap erdoorheen. Verdeel over de frambozencrèmeux. Verdeel daar wat hele blauwe bessen en bramen overheen (de helft, zodat de andere helft gebruikt kan worden voor de afwerking) en dan een laag slagroom. Verdeel de blokjes cake erover. Verwarm een derde deel van een pot jam in een pannetje of in de magnetron, zodat de jam wat dunner wordt, en verdeel die over de cake. Verdeel daarover de rest van de slagroom en versier de bovenkant naar eigen inzicht. beeld: Renate Bleijenberg-van Leeuwen