Van de horeca naar de preekstoel

Op Kasteel De Vanenburg in Putten was hij gastheer. In de hersteld hervormde gemeente van ’s-Grevelduin-Vrijhoeve-Capelle is ds. J.W. Baan opnieuw gastheer. "Ik ben nu gastheer”, met een kleine letter, in dienst van de grote Gastheer, met een hoofdletter."

Zijn huidige werk is zó anders dan zijn vorige, zegt ds. Baan in de pastorie te Sprang-Capelle. „Aan de ene kant moet je zeggen dat het ambt van predikant niet te vergelijken is met het werk van chef-bediening op Kasteel De Vanenburg, het hotel-congrescentrum van mijn vader Jan Baan. En toch zijn er ook veel raakvlakken. Op het kasteel mocht ik mensen bedienen en hun gastheer zijn. In de gemeente mag ik ook mensen dienen, bedienen, hun dienaar zijn. Dat is voor mij een levensles geweest, om anderen te dienen en zelf de minste te zijn, anderen de voeten te wassen. In de horeca was dienen mijn professie, nu is het mijn roeping.”

Deel dit verhaal op sociale media

Wil je dit artikel verder lezen?

Neem dan een (proef)abonnement op Terdege.
Nu 6 maanden (12 nummers) voor € 35,-

Jan van 't Hul

twee kinderen | kerkredacteur bij het RD | medewerker voor Terdege | auteur van boeken over kerkgeschiedenis en Bijbelse geschiedenis

beeld: Sjaak Verboom

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.