Van schoenmaker tot schilder

Hij was schoenmaker in hart en nieren en zette vol passie een familiebedrijf voort. Totdat de crisis in 2014 tot een faillissement leidde. Ineens moest Jaap Bremmer uit Ederveen in loondienst. Toch blijft het ondernemersbloed kriebelen. ”Mijn creativiteit en enthousiasme zorgen ervoor dat ik niet bij de pakken ga neerzitten.”

Een rasechte optimist, dat is hij. Een paar dagen geleden is Jaap Bremmer (1976) tijdens schilderwerk van de ladder gevallen. Het leverde een botbreuk en lelijke beenwonden op, met een operatie tot gevolg. Maar het interview kan gewoon doorgaan, ook al zit hij in een rolstoel en moet hij nog veel pijnstillers slikken. Behendig rijdt hij door de woonkamer, voorzien van commentaar van de zes kinderen Bremmer. 

[...]

Tot 2010 hadden we goede jaren, met een tweede winkel op het hoogtepunt.” Maar in de jaren daarna gaat Bremmer de gevolgen van de economische crisis merken. „Klanten werden voorzichtig. Aan goede kinderschoenen werd minder uitgegeven. Webshops kwamen op als forse concurrenten. De factoren stapelden zich op. Vooral in 2012 hadden we een ikse klap in de omzet. Een jaar later dacht ik: „Het vet is van de botten. Dit gaan we niet lang meer volhouden.

Deel dit verhaal op sociale media

Wil je dit artikel verder lezen?

Neem dan een (proef)abonnement op Terdege.
Nu 6 maanden (12 nummers) voor € 35,-

tekst: Henrieke Hoogendijk-van Dam beeld: Tineke van der Eems

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.