Verbinder en voorbijganger

Bij al zijn maatschappelijke en kerkelijke activiteiten realiseerde SGP-partijleider Maarten van Leeuwen zich een voorbijganger te zijn. Dat besef verdiepte toen eerst bij zijn vrouw en daarna bij hemzelf kanker werd geconstateerd. ”Dan is maar één ding belangrijk. Hoe zal ik rechtvaardig verschijnen voor God?”

De verbouwde winkelierswoning van de familie Van Leeuwen ligt pal naast de eeuwenoude dorpskerk van Maartensdijk, waar Maarten van Leeuwen ouderling is. Echtgenote Corrie groeide op aan de andere kant van de kerk. In de pastorie van de hervormde gemeente, waarop haar vader, ds. A.J. Wijnmaalen, door 27 jaar ambtsbediening in Maartensdijk een stempel drukte.

 

HEEFT HIJ OOK U GEVORMD?

„Ieder mens wordt beïnvloed door de omgeving waarin hij verkeert. Dan denk ik in de eerste plaats aan mijn oma, bij wie gezelschap werd gehouden. De gesprekken van die mensen hebben diepe indruk op mij gemaakt. Mijn vader was een voorbeeld van iemand die verantwoordelijk-heid droeg zonder daarmee iets te worden. Hij had een leidinggevende functie bij een chemisch concern in Naarden, maar als mensen hem vroegen wat hij deed, zei hij: „Ik werk op kantoor.” 

Deel dit verhaal op sociale media

Wil je al onze artikelen lezen?

Neem dan een proefabonnement op Terdege.
Nu 6 maanden (12 nummers) voor € 35,-

Huib de Vries

Getrouwd | 5 kinderen | 3 kleinkinderen | auteur van boeken

beeld: Renate Bleijenberg-van Leeuwen

Brei een heerlijk zachte deken

Deken.png

Deze deken is een prachtig kraamcadeau, maar door zijn formaat zeker niet alleen voor baby’s geschikt. Hij is ruim 70 centimeter breed en ruim 1 meter lang, dus ook voor volwassenen heerlijk voor ’s avonds
op de bank met een kopje thee.
Hij is soepel, zacht en goed wasbaar.

Volg ons op sociale media

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de leuke voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.

Instagram

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.