Verlies na verlies

Ze hebben al heel wat voor de kiezen gekregen, Wilbert en Margreet Magré. Margreet verloor haar vader kort voor hun huwelijk. Wilbert de zijne twee jaar later, kort voor de 
geboorte van hun eerste kindje. „We begrijpen soms niet waarom ons dit allemaal overkomt.”


Met een scherp oor luistert Margreet of zoontje Wim nog niet wakker is. Want doorslapen doet hij nog niet. De jonge ouders zijn dolblij met hun baby, die ze vernoemd hebben naar Wilberts vader, de bekende organist en koorbegeleider Wim Magré. „Hij wist voor zijn dood dat we hem Wim zouden noemen. Dat vond hij geweldig”, zegt Wilbert, eveneens beroepsmusicus. „Egbert Willem is zijn volledige naam, net als die van mij, mijn vader, mijn opa en overgrootvader.” Margreet: „Zo’n lijn van Egbert Willems ga je niet verbreken.”

Ze hebben al heel wat voor de kiezen gekregen, Wilbert en Margreet Magré. Margreet verloor haar vader kort voor hun huwelijk. Wilbert de zijne twee jaar later, kort voor de geboorte van hun eerste kindje. “We begrijpen soms niet waarom ons dit allemaal overkomt.”

De twee leerden elkaar vijf jaar geleden kennen. Het jongerenkoor waar de van oorsprong Friese Margreet op zat was dringend op zoek naar een pianist voor een uitvoering. „Ik ken wel iemand”, zei Margreet. Ze trok de stoute schoenen aan en stuurde via Facebook een berichtje naar Wilbert. De bewuste uitvoering ging niet door, maar het contact hield stand.

Deel dit verhaal op sociale media

Niets meer missen van Terdege?

Geniet van een (proef) abonnement!

Jacomijn Ariakhah

Getrouwd | 2 kinderen | gek op mooie verhalen en chocola

beeld: Renate Blijenberg-van Leeuwen

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.