Vijf kinderen uit Gods hand

MirandavanBeek-pleeggezin-_Apeldoorn-_RenateB__20_

Nadat Wilco en Miranda van Beek vier pleegkinderen in huis en hart hebben ontvangen, raakt Miranda tegen alle menselijke verwachtingen in zwanger. Tot grote vreugde van beiden, maar ze zullen nooit over Bernice als hun „eigen kind” spreken. „Dat zijn ze allemaal. De jongens hebben me mama gemaakt.”

Het spitsuur loopt bij Wilco van Beek (46) en Miranda van Beek-Kok (37) ten einde. De kinderen liggen op bed, Wilco ruimt de kamer op, Miranda gaat koffie zetten. Met de hand op de heup loopt ze naar de keuken, vanwege de bekkeninstabiliteit die ze opliep door de bevalling van de jongste.

Het paar treedt in 2006 in het huwelijk. Binnen twee jaar is duidelijk dat de kans op een zwangerschap zelfs met vruchtbaarheidsbehandelingen minimaal is. Toch beginnen ze eraan, biddend om Gods leiding. „We wilden niets buiten Zijn wil doen”, zegt Wilco. „We zijn gestopt toen ivf in beeld kwam. Dat ging ons te ver.”

De kinderwens wordt bovendien verdrongen door andere zorgen. Wilco krijgt een herseninfarct, Miranda een burn-out. „Na een gesprek met een voormalige huisarts, ouderling in onze gemeente, hebben we een punt gezet achter het medische traject.”

Omdat het verlangen naar kinderen daarmee niet is verdwenen, gaan ze zich oriënteren op adoptie of pleegzorg. De keus valt al snel op het laatste, mede door het werk van Miranda. „Ik werkte destijds onder jongeren met gedragsproblemen. Dan weet je hoeveel kinderen in eigen land hulp nodig hebben.”

Lees het hele interview in Terdege (nr. 3, 28 oktober)

Auteur

Huib de Vries

Volg ons lifestyle platform op instagram.