Vijf redenen om chocolade te eten

Gisteren was het de internationale dag van de chocolade. Daarom geeft Terdege je vandaag vijf redenen om je vooral niet schuldig te voelen over het eten van een blokje bruine lekkernij. Mits puur, natuurlijk, want voor melkchocolade gaan deze voordelen helaas niet of minder op.

1. Geluksgevoel

Het eten van chocolade zorgt voor een geluksgevoel. Dat komt omdat cacao veel van de stof phenylalaline beval. Deze zet je lichaam om in dopamine, wat je een geluksgevoel heeft. Ook zit er wat fenylethylamine in, dat je een verliefd gevoel kan geven.

2. Vitamines en mineralen

In cacoa zit veel vitamines en mineralen, zoals vitamine A en B, natrium, fosfor, kalium en calcium, koper, ijzer, magnesium en zink.

3. Minder aderverkalking

Stoffen in pure chocolade zorgen ervoor dat je slagaderen minder te lijden hebben onder aderverkalking. Ook kunnen die je cholesterol verlagen.

4. Flavonoïden

In cacao zitten veel flavonoïden (anti-oxidanten). Die doen fantastisch werk. Zo verminderen ze onder meer het risico op diabetes type 2. Diezelfde flavonoïden kunnen geheugenverlies tegengaan dat ontstaat bij het ouder worden. Ook zorgen ze voor een betere hormoonhuishouding, ondersteunen ze de spijsvertering en stimuleren ze de werking van je nieren en het immuunsysteem.

5. Afvallen

Pure chocolade vermindert je eetlust en geeft je een verzadigd gevoel. Een blokje voor de maaltijd kan er dus voor zorgen dat je niet in de verleiding komt om te veel op je bord te scheppen.

Let op: je te buiten gaan aan pure chocolade heeft geen zin. De gezondheidseffecten werken vooral als je maximaal twee blokjes per dag neemt (ongeveer 20 gram).

Deel dit verhaal op sociale media

Jacomijn Ariakhah

Getrouwd | 2 kinderen | gek op mooie verhalen en chocola

Terdege Zomerfair 2018

schuur-metlogo.jpg

Terdege Zomerfair

Een feest van ontspanning, ontmoeting en beleving!

Haakpakket strandtas

Strandtas.jpg

Met deze mooie zelfgehaakte tas ga je stijlvol
naar het strand of eropuit.
Plek genoeg om alles mee te nemen... 
Zin gekregen om aan de slag te gaan? De firma Brouwer stelde speciaal voor Terdegelezers een pakket samen om deze strandtas te kunnen maken. 

Volg ons op sociale media

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de leuke voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.

Instagram

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.