Vrijwilligster bij woon-zorgcentrum Maranatha

Het begon met de stage van een van haar dochters in Maranatha, nu 26 jaar geleden. Jennie Ligtenberg (66) uit Rijssen maakte een praatje als de verpleging druk was met het naar bed brengen van bewoners. Ze bleef vrijwilliger in het woon-zorgcentrum en is er nu vaak met de koffiekan te vinden. 
Jennie vervangt tussen de middag af en toe de receptioniste, is aanwezig bij het maandelijkse zanguurtje en wordt tussendoor weleens gebeld als haar hulp dringend nodig is. 
Haar man Jan (69) volgde haar, toen hij stopte als wethouder in zijn woonplaats. „We komen elkaar een enkele keer tegen.” Ligtenberg doet voor Maranatha elke week een ochtend de zogenaamde koffie- en maaltijdtaxi. Verder is hij betrokken bij drie rolstoelbusprojecten en gaat hij iedere week een paar keer wandelen met bewoners van Siloah. De voormalige bestuurder is ook nog voorzitter van de EHBO Rijssen.
Zijn echtgenote is daarnaast al vijftien jaar actief voor de vrouwenbond van de Gereformeerde Gemeenten. Jaarlijks gaat ze mee met vakanties voor mensen met een beperking, ze is druk met een club van de kerk voor deze doelgroep én ze helpt bij een kindergroep op zorgboerderij De Borkeld. 
Schiet er nog tijd over voor henzelf? „We zijn er ongeveer de hele week drukmee. Op dinsdag en donderdag passen we op een paar kleinkinderen. De woens-dag houden we vrij. Wij zijn dankbaar dat we dit allemaal mogen doen.”
Jennie maakt zich wel zorgen: „Ik heb in al die jaren het vrijwilligersaanbod zien vergrijzen. Sommigen van hen wonen nu zelf al in Maranatha. Daarom is een maatschappelijke stage een goed plan.”

Voor de portretten van vrijwilligsters Jelke Kolk (15) en Dirkje van Meerten (60) zie Terdege 4.

Deel dit verhaal op sociale media

Wil je al onze artikelen lezen?

Neem dan een proefabonnement op Terdege.
Nu 6 maanden (12 nummers) voor € 35,-

Ad Ermstrang

Getrouwd | 6 kinderen | 7 kleinkinderen tuinieren | vertrouwenspersoon in de psychiatrie.

Brei een heerlijk zachte deken

Deken.png

Deze deken is een prachtig kraamcadeau, maar door zijn formaat zeker niet alleen voor baby’s geschikt. Hij is ruim 70 centimeter breed en ruim 1 meter lang, dus ook voor volwassenen heerlijk voor ’s avonds
op de bank met een kopje thee.
Hij is soepel, zacht en goed wasbaar.

Volg ons op sociale media

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de leuke voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.

Instagram

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.