Weg van wonen aan de Waal

Jarenlang woonden ze in een woonwijk in Veenendaal. Totdat de familie Crum een schattig dijkhuisje in Ochten tegenkwam en er, ondanks de verouderde staat van het pand, meteen aan verslingerd raakte.

De weg naar hun dijkhuisje voert langs de Waal. Het blauwe water schittert fel in de zomerzon. De dijkhellingen zijn bedekt met groen gras. Hier en daar is er aan de waterkant ruimte voor een grazend paard. Een groot containerschip vaart traag langs.
Aan deze dijk bevindt zich het huis van de familie Crum. Een voormalige arbeiderswoning middenin poldergebied. Een huis in een rij van vier, met een grote lap grond erachter waar de familie geniet van het buitenleven. In een kippenhok kakelen zes spierwitte hennen. Een zwembad staat uitnodigend gereed voor de vier dochters van het gezin. Een appel- en een kersenboom bieden een schaduwrijk plekje om onder te zitten. Helemaal achter in de tuin groeien bramen- en frambozenstruiken. „Het is heerlijk hier”, verzucht Gerdine Crum (41).

Deel dit verhaal op sociale media

Wil je al onze artikelen lezen?

Neem dan een proefabonnement op Terdege.
Nu 6 maanden (12 nummers) voor € 35,-

Jacomijn Ariakhah

Getrouwd | 2 kinderen | gek op mooie verhalen en chocola

beeld: Tineke van der Eems

Brei een heerlijk zachte deken

Deken.png

Deze deken is een prachtig kraamcadeau, maar door zijn formaat zeker niet alleen voor baby’s geschikt. Hij is ruim 70 centimeter breed en ruim 1 meter lang, dus ook voor volwassenen heerlijk voor ’s avonds
op de bank met een kopje thee.
Hij is soepel, zacht en goed wasbaar.

Volg ons op sociale media

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de leuke voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.

Instagram

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.