Wereldberoemde kwekerij om de hoek

Af en toe koop ik hoopvol aan een paar mooie planten, maar vaak is er na een jaar niet veel meer van over. Wat heeft iemand als ik, zonder groene vingers en met weinig tijd om te tuinieren, nu te zoeken bij een vasteplantenkwekerij? Heel veel, zo blijkt bij een bezoek aan de Hessenhof.

Aarzelend rijdt een auto met een Belgisch kenteken over een zandpad tussen Ede en Lunteren. Het is moeilijk voor te stellen dat hier, midden tussen de landerijen, ergens achter deze hoge beukenhaag, een wereldberoemde kwekerij gevestigd is. Maar dan staat er een bordje: rechtsaf voor parkeren Hessenhof. Een verrassend ruime parkeerplaats is het. Er staan al heel wat auto’s, en afgaande op de kentekenplaten is de Belg vandaag niet de enige buitenlandse klant.
Een grote kas bij de ingang is ingericht als gezellige koffieruimte – je mag zelf wat te drinken pakken, het geld kun je op een schoteltje leggen. Aan de muur boven de boekentafel hangt een paginagroot Engelstalig krantenartikel, uit de Financial Times van vorig jaar. Over de Hessenhof.

De Hessenhof is jaarlijks van maart tot november geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag.
Ga naar hessenhof.nl voor meer informatie en een digitale catalogus.

Deel dit verhaal op sociale media

Niets meer missen van Terdege?

Geniet van een (proef) abonnement!

Neline Boogert

Getrouwd met Jan | Moeder van drie druktemakers van 4, 2 en 0 | Heeft zich acht jaar geleden voor het laatst verveeld | Perfectionistisch als het om schrijven gaat, chaotisch als het om huishouden gaat | Groot fan van de lente, en van drop

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.