Zijn diensttijd was voorbij

In de huiskamer van haar rijtjeswoning in Barendrecht hangen nogal wat foto’s aan de muur van haar man, wijlen ds. L. Terlouw, predikant van de Gereformeerde Gemeenten. Hun trouwfoto, een foto van hemzelf, een foto van hen samen met hun beide geadopteerde zonen. ”Maar de mooiste staat op het dressoir”, ds. Terlouw aan de voet van de kansel in Utrecht. ”Op die foto is net of hij me aankijkt, alsof hij zo iets gaat zeggen”.

Tweede paasdag 2017. Ds. Terlouw had ’s ochtends gepreekt in zijn tweede gemeente, Utrecht, waar hij bijna twee jaar stond. Vijf dagen later, op vrijdag 21 april, overleed hij in het Utrechts Medisch Centrum aan de gevolgen van een herseninfarct. Ds. Terlouw was 63 jaar geworden.
De weduwe, mevrouw N. Terlouw-van der Wind, is afgelopen zomer verhuisd naar Barendrecht, waar ze met haar man vele jaren had gewoond. „Het is allemaal heel onwerkelijk. Er is in korte tijd zo ontzettend veel gebeurd. Het gemis is groot. Maar de Heere is goed voor mij geweest, tot op de dag van vandaag. Anders was dit echt niet te doen. Dit huis heb ik echt van Hem gekregen. Opeens hoef ik niets meer te regelen. 

Deel dit verhaal op sociale media

Niets meer missen van Terdege?

Geniet van een (proef) abonnement!

Jan van 't Hul

twee kinderen | kerkredacteur bij het RD | medewerker voor Terdege | auteur van boeken over kerkgeschiedenis en Bijbelse geschiedenis

beeld: Sjaak Verboom

Behaaglijke omslagdoek

Deze ”Lovely Deer-omslagdoek” is heerlijk
voor lange, soms frisse zomeravonden.
Door het zachte garen voelt hij behaaglijk om de
schouders. En door het hertje en de franjes
is deze omslagdoek een echte must-have!

Volg ons op sociale media

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de leuke voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.

Instagram

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.