Zitten op vintage wollen dekens

Echte blikvangers zijn het, de meubels die in het atelier van Liesbeth Verhoeven staan. De kunstenares uit Breda bekleedt ze met tweedehandse wollen dekens. Een enorme klus, maar het resultaat is kleurrijk en origineel.

Het begon allemaal met haar eigen bank, die toe was aan nieuwe bekleding. „Ik had er altijd een heel mooie, rood met witte deken over liggen. Zo kwam ik op het idee om dit soort dekens te gebruiken voor een nieuwe bekleding van mijn bank.”
Liesbeth verzamelde verschillende lappen die qua kleur bij elkaar pasten en zocht naar een stoere, in het oog springende steek om die aan elkaar te naaien. Die vond ze niet onder de
bestaande steken. „Daarom heb ik zelf een steek uitgevonden, een beetje festonsteekachtig.”
Het resultaat was bijzonder. „Veel mensen die bij mij thuis kwamen, vonden het resultaat geweldig. Dat zou je meer moeten doen, zeiden ze. Toen ben ik meer banken en stoelen gaan bekleden met wollen dekens.”
 

WIE WAS UW EERSTE OPDRACHTGEVER?

„Mijn nichtje. Ze had een bankje dat bekleed moest worden en kwam bij mij. Mijn eigen bank had een losse hoes die je eraf kon halen. Haar bank had een houten leuning en vaste
bekleding. Het leek me tof om dat ook te kunnen bekleden.

Deel dit verhaal op sociale media

Jacomijn Ariakhah

Getrouwd | 2 kinderen | gek op mooie verhalen en chocola

beeld: Tineke van der Eems

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.