Zo blij als een kind met schrikkeljaar

Wordt Evie Reijersen van Buuren op 29 februari wakker, dan hoeft ze zich geen twee keer te bedenken voor ze uit bed stapt. Ook al is ze inmiddels 68, die dag blijft speciaal voor haar. Wat wil je, als je maar één keer in de vier jaar op de juiste datum je verjaardag kunt vieren.

Het is misschien iets wat anderen zich moeilijk kunnen voorstellen, zegt ze aarzelend. „Maar ik ben gewoon zo blij als een kind als het weer 29 februari is.” Een gevoel dat vooral andere schrikkelbaby’s zullen herkennen, denkt ze.
„Ik werk bij mijn zoon in de juwelierszaak en soms kom ik iemand tegen die ook op die datum jarig is. Dan ontstaat er iets met elkaar wat je niet kunt uitleggen.”
Want jarig zijn op schrikkeldag, dat is toch wel een dingetje. Hoe oud je ook wordt. Dat begon al bij Evies geboorte. „De zuster had nog nooit een baby gehaald die op de 29e was geboren. Deze moet ik zelf halen, zei ze. En dus ben ik geboren voordat de verloskundige er was.”
Hoewel haar moeder de geboortedatum van haar dochter bijzonder vond, werd er thuis niet veel extra aandacht aan besteed. „Mijn ouders vierden mijn verjaardag gewoon op 1 maart. Alleen als ik écht jarig was, werd er goed uitgepakt.

Deel dit verhaal op sociale media

Niets meer missen van Terdege?

Geniet van een (proef) abonnement!

Jacomijn Ariakhah

Getrouwd | 2 kinderen | gek op mooie verhalen en chocola

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.