Zussen met een hart voor hoeden

Aliëlle Hoeden is een begrip in Zeist en wijde omstreken. Bijna dertig jaar staan zussen Alie en Fijke Korevaar aan het roer van de chique hoedenzaak. Tot eind mei. Dan stoppen ze met de verkoop van hoeden in de winkel. En de zussen? Die blijven samenwerken.

Voor hoedenliefhebbers is Aliëlle Hoeden aan de Slotlaan in Zeist een zogenaamde snoepwinkel. Stemmige en bontgekleurde hoofddeksels leunen lichtjes op elkaar op hoedenplanken in de smaakvol ingerichte winkel. Van klassieke vilten dopjes in unikleur tot modernere in luipaard- of panterprint. Van flamboyante exemplaren tot ingetogen tijdloze versies. Ook de hoge stapels baretten bieden voor elk wat wils; van wit tot zwart, zonder enige opsmuk of royaal gegarneerd met strikken van ribslint.
Hoeden zijn het handelsmerk van Alie (62) en Fijke (68) Korevaar. Dat hun zaak in Zeist over enkele maanden stopt, is een weloverwogen keuze, maar brengt de nodige weemoed met zich mee. Sinds 1992 runnen ze beiden de Zeister hoedenwinkel. De bedrijfsmatige samenwerking van de zussen dateert al van daarvoor. In 1986 stopt Alie met haar baan als kleuterjuf wegens de ziekte van Crohn. De creatieve jongste van de twee gaat niet stilzitten, maar stort zich op een cursus hoedenmaken. Dat bevalt zo goed dat ze in 1988 start met hoedenwinkeltje Aliëlle in Delft.

Deel dit verhaal op sociale media

Niets meer missen van Terdege?

Geniet van een (proef) abonnement!

tekst: Corine Boone-Bruggink beeld: Renate Blijenberg-van Leeuwen

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.