Als het Woord je niet meer raakt

Luisteren. Dat is misschien wel het belangrijkste advies dat ds. J. Belder kan geven aan ambtsdragers die op bezoek gaan bij depressieve gemeenteleden. ”En: vergeet de rest van het gezin niet.”

"Je komt nergens toe. Je bent moe van niets. De zinloosheid grijnst je voortdurend aan. Overal is de dood. Er is geen toekomst meer. Je voelt je mislukt. Overbodig. Waardeloos.” Zo omschrijft ds. J. Belder uit Harskamp het zwarte gat dat depressie heet.
De hervormde emeritus predikant uit Harskamp weet waar hij het over heeft. Als kind moest hij regelmatig naar opa en oma, omdat zijn moeder hem er niet bij kon hebben, vertelt hij. „Ze was chronisch depressief en is verschillende keren opgenomen geweest. Eén keer kreeg ze electroshocks, heel heftig. 

Deel dit verhaal op sociale media

Dit artikel verder lezen?

Geïnteresseerd in Terdege? Neem een proefabonnement. Probeer Terdege nu 3 nummers voor €5,-

Neline Boogert

Getrouwd met Jan | Moeder van drie druktemakers van 4, 2 en 0 | Heeft zich acht jaar geleden voor het laatst verveeld | Perfectionistisch als het om schrijven gaat, chaotisch als het om huishouden gaat | Groot fan van de lente, en van drop

beeld: Erik Kottier

Haakpakket strandtas

Strandtas.jpg

Met deze mooie zelfgehaakte tas ga je stijlvol
naar het strand of eropuit.
Plek genoeg om alles mee te nemen... 
Zin gekregen om aan de slag te gaan? De firma Brouwer stelde speciaal voor Terdegelezers een pakket samen om deze strandtas te kunnen maken. 

Volg ons op sociale media

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de leuke voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.

Instagram

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.