Bananenbrood: verantwoord en voedzaam tussendoortje

Bananenbrood: verantwoord en voedzaam tussendoortje

Anna_s smaakatelier- culinair- bananenbrood- RenateB _6_

Dit bananenbrood is een lekker, verantwoord en voedzaam tussendoortje. En je hebt het zo gemaakt!

Veel mensen zijn het jaar begonnen met goede voornemens. Een van die goede voornemens is vaak: gezonder en bewuster bezig zijn met eten.

Bananenbrood is een verantwoord en lekker tussendoortje. We laten de suiker achterwege en in plaats daarvan gebruiken we rijpe bananen en dadels. De bloem wordt vervangen door volkoren tarwemeel en havermeel. Dit is veel voedzamer en geeft langer een vol gevoel.

En wat ook fijn is, het is supermakkelijk om te maken!

Hoe kun je bananenbrood bewaren? In de koelkast blijft het, als je het luchtdicht verpakt, een dag of drie goed. Plakjes invriezen kan natuurlijk ook. Wikkel ze in vershoudfolie en vries ze per portie in.

Ingrediënten

  • 5 dadels (pitloos)
  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 3 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 100 g volkoren tarwemeel
  • 50 g havermoutmeel
  • 1 tot 2 tl kaneel
  • 2 el amandelschaafsel
  • cakevorm 21 cm
  • kom
  • kwast

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Wel de dadels even in warm water zodat ze zacht worden.
  3. Prak twee bananen fijn met een vork.
  4. Snijd de dadels fijn en meng ze in een kom samen met de geprakte bananen en de eieren.
  5. Voeg volkoren tarwemeel, havermeel, zout, bakpoeder en kaneel toe en meng alles goed door elkaar. Dit kan gewoon met een vork of een garde.
  6. Vet de cakevorm in en schenk het mengsel hierin.
  7. Strooi het amandelschaafsel eroverheen.
  8. Snijd de laatste banaan horizontaal doormidden en leg deze boven op de cake.
  9. Zet het cakeblik ongeveer 55 minuten in de oven.
  10. Controleer met een satéprikker of het bananenbrood gaar is. Als er geen beslag meer aan de prikker zit, is het goed.
  11. Even laten afkoelen en genieten maar!
Anna Yilmaz

Maak kennis met Anna tijdens onze Terdege Live, woensdag 26 januari.

beeld: Renate Bleijenberg-van Leeuwen

Auteur

Anna Yilmaz

Volg ons lifestyle platform op instagram.