Dit is een perfect tussendoortje om mee te nemen naar school of werk. Door de rijpe bananen wordt het beslag heerlijk zoet en smeuïg, terwijl de blauwe bessen voor een frisse, sappige bite zorgen. De combinatie van amandelmeel, bloem en kokos geeft de muffins een lichte structuur en een subtiele smaak. De roomkaas kun je vervangen door hüttenkäse of volle kwark. Voeg er wat citroensap aan toe voor een friszure smaak. >Dit is een perfect tussendoortje om mee te nemen naar school of werk Wat ook fijn is aan deze muffins, is dat je ze goed kunt invriezen. Als je ze er ’s avonds uithaalt en ze laat ontdooien in de koelkast, heb je de volgende morgen een superlekker tussendoortje om in je tas te stoppen. En dan is het uitkijken naar de pauze, natuurlijk. :::photo_gallery 1::: ## Ingrediënten Voor 12 muffins: * 3 rijpe bananen * 4 eieren * 75 g amandelmeel * 175 g bloem * 2 tl bakpoeder * 1 tl baking soda * snuf zout * 50 g geraspte kokos * 150 g blauwe bessen (diepvries) Extra nodig: * bakje roomkaas * verse blauwe bessen * 25 g kokosrasp * cupcakevorm * muffincups ## Bereiding * Verwarm de oven voor op 180 graden. * Pureer de bananen met een staafmixer in een kom. * Voeg eieren, amandelmeel, bloem, bakpoeder, baking soda, zout en geraspte kokos toe. * Meng alles goed door elkaar tot een glad beslag. * Voeg de blauwe bessen (diepvries) toe en meng alles opnieuw door elkaar. * Plaats 12 muffincups in een cupcakebakvorm en verdeel het beslag hierover. * Plaats de bakvorm midden in de oven op een rooster en bak de muffins in 40 minuten gaar en goudbruin. * Laat ze helemaal afkoelen. * Rooster de kokosrasp in een droge koekenpan. * Verdeel de roomkaas over de muffins en decoreer ze met verse blauwe bessen en de geroosterde kokosrasp. * Wil je de muffins invriezen? Laat dan de decoratie achterwege. De roomkaas kan er wel op.