Pompoen is heel lekker in hartige gerechten, maar werkt ook goed in zoete baksels. Deze kaneelpompoencake is daar het bewijs van. De puree van flespompoen zorgt voor een smeuïge structuur en een subtiele, zoete smaak. Die combineert goed met kaneel, nootmuskaat en gember. Je kunt de cake extra vullen met walnoten of rozijnen voor wat crunch. Hem afmaken doe je met een roomkaasfrosting, die net genoeg frisheid toevoegt om de kruidige cake in balans te brengen. Zo zet je met eenvoudige ingrediënten een verrassend en heerlijk resultaat op tafel. ## Ingrediënten 250 g flespompoenpuree 200 g bloem 150 g lichtbruine basterdsuiker 100 g gesmolten roomboter 2 eieren 1 tl bakpoeder 1 tl baking soda 2 tl kaneel ½ tl nootmuskaat ½ tl gemberpoeder snufje zout Optioneel: 75 g gehakte walnoten 75 g rozijnen Frosting: 250 g roomkaas 150 g poedersuiker Verder nodig: cakevorm 25 cm extra kaneel, nootjes, rozijnen voor decoratie :::author_streamer 1::: :::photo_gallery 1::: ## Bereiding - Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier. - Meng in een kom de bloem, bakpoeder, baking soda, specerijen en zout. - Klop in een andere kom de eieren met de suiker luchtig. - Voeg daarna de gesmolten roomboter en pompoenpuree toe en meng goed door elkaar. - Schep het droge mengsel door het natte mengsel en roer kort door, dan blijft de cake luchtig. - Voeg eventueel wat noten en rozijnen toe. - Giet het beslag in de cakevorm en bak dit in 45-50 minuten gaar (check met een satéprikker). - Laat de cake even afkoelen in de vorm en laat hem daarna volledig afkoelen op een taartrooster. - Meng de roomkaas met de poedersuiker en verdeel dit mengsel over de bovenkant van de cake.