## Krokant Misschien heb je thuis nog wat oud brood, croissants of suikerbrood liggen. Je maakt er in een handomdraai dit luxe ontbijtje mee. Extra leuk voor in de vakantie, als je ’s morgens net wat meer tijd hebt. Het is nu volop bramentijd. Op sommige plekken kun je ze volop plukken langs de kant van de weg. Houd je daar niet van? Een doosje uit het vriesvak is natuurlijk ook prima. Het suikerbrood moet niet meer vers zijn als je de wentelteefjes gaat maken. Dit omdat het suikerbrood het eimengsel helemaal opzuigt als je de wentelteefjes gaat bakken. Als je wel vers brood zou gebruiken, dan worden de wentelteefjes niet krokant. Het is trouwens heel makkelijk om de avond van tevoren alvast het mengsel te maken. Dan staat dit heerlijke ontbijt ’s ochtends zo op tafel. >Het is volop bramentijd :::inline_image 1::: ## Ingrediënten Wentelteefjes: *1 suikerbrood *500 g volle melk * 4 eieren *1 tl kaneel *snufje zout *roomboter om in te bakken Bramencompote: *250 g (diepvries)bramen *2 el ahornsiroop of honing *snufje kaneel Verder nodig: *bakje mascarpone *poedersuiker ## Werkwijze - Doe de bramen samen de ahornsiroop (of honing) en de kaneel in een pannetje. - Breng dit al roerend aan de kook en laat het daarna 10 tot 15 minuten rustig pruttelen. Blijf er af en toe in roeren. - Laat het mengsel helemaal afkoelen voor gebruik. - Snijd het suikerbrood in dikke plakken. - Verwarm ondertussen de koekenpan en smelt daarin een klont roomboter. - Doe de melk, de eieren, het kaneel en zout in een kom en kluts alles door elkaar tot een glad mengsel. - Giet het mengsel in een diep bord (of ovenschaal) en doop er steeds twee sneetjes brood in. - Bak de wentelteefjes per 2 stuks aan beide kanten goudbruin in de koekenpan. - Serveer ze warm, met een klodder mascarpone en wat bramencompote.