Nelline Zondag: „Zodra de zon schijnt, krijg ik zin in frisse salades. Het leuke aan salades is, dat je kunt ”meal preppen” (vooraf klaarmaken, redactie). De volgende dag zijn ze nog steeds lekker en gezond, én je bent dan snel klaar. Met verschillende groenten en toppings kun je eindeloos variëren. :::inline_article 1::: ## Ingrediënten salade Voor 6 personen: * sap van ½ limoen * 1 courgette * 2 el extra vergine olijfolie * peper en zout * 200 g aspergetips * 200 g sugarsnaps * 40 g gepelde pistachenootjes (of gezouten amandelen/pijnboompitten) * 85 g veldsla * 1 avocado * 1 bol burrata (of geitenkaas/feta) * 90 g verse/zelfgemaakte pesto * 150 g parelcouscous (ongekookt) * evt. 1 el balsamicoazijn, 1 tl crispy chili-olie Verder nodig: * evt. mandoline * leuke schaal (de lila schaal op de foto is van Coas Ceramica) :::inline_image 1::: ## Bereiding * Snijd de courgette met een mandoline (of kaasschaaf) in linten. Meng ze in een kom met limoensap, olijfolie, peper, zout en eventueel crispy chili-olie. * Verhit een beetje olie in een grillpan en laat deze heet worden. Gril de aspergetips in 3-4 minuten. * Was de sugarsnaps, snijd het topje van de peul af en trek direct de harde draad langs de naad van de peul mee. Bak ze 3-5 minuten in de (grill)pan. * Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water en besprenkel eventueel met wat olijfolie om plakkerigheid te voorkomen. * Verhit een scheutje balsamicoazijn in een pan en rooster de pistachenootjes hierin. (Dit kan ook zonder balsamicoazijn.) Snijd de avocado in blokjes. * Verdeel de veldsla over een schaal en voeg de parelcouscous toe. Schik hierop de courgettelinten, avocado, sugarsnaps en aspergetips. Leg de burrata erop en top af met de pesto en geroosterde pistachenootjes. * Tip: Wil je de salade bewaren? Eet de avocado dan direct op, want die verkleurt snel. _(Dit gerecht is geïnspireerd op een recept van @pienlaathaaretenzien)_